Xiaomi

10 razlogov zakaj izbrati XIAOMI robotski sesalnik Roborock S6 Pure

10 razlogov zakaj izbrati XIAOMI robotski sesalnik Roborock S6 Pure

Vsi si želimo, da bi nekdo za čistočo doma poskrbel namesto nas in nam tako prihranil dragoceni čas. Prav to omogočajo robotski sesalniki – z njimi je stanovanje vedno čisto, poleg tega pa lahko njihovo delovanje spremljamo od koderkoli in kadarkoli. Robotski sesalniki so še posebej uporabni za velike družine, za take s hišnimi ljubljenčki ter za ljudi s posebnimi potrebami.

Xiaomi robotski sesalnik Roborock S6 Pure je ena najnovejših in najboljših naprav za čistočo vašega doma. Najti pametni sesalec, ki bo posesal vaš dom, ni tako težko. Najti takega, ki bo po tleh tudi pobrisal, pa je težje. Roborock S6 Pure obljublja oboje. Ponaša se z natančnim laserskim navigacijskim sistemom, modernim dizajnom bele ali črne barve, izjemno sesalno močjo, samodejnim polnjenjem in tihim delovanjem. Opremljen je s 180-ml posodo za vodo, s katero učinkovito očisti vaša tla, čistilna krtača z izjemno zasnovo ščetin pa se vrti s hitrostjo 1350 vrt./min. Baterija z zmogljivostjo 5200 mAh z življenjsko dobo do 3 ure lahko očisti celotno stanovanje, pri čiščenju večjih površin pa samodejno najde priključno postajo, da napolni baterijo in nadaljuje s čiščenjem. V posodi za prah je prostora za do 480 ml umazanije.

Z robotskim sesalnikom lahko prihranjeni čas namenimo prijetnejšim opravilom, ob tem pa naprava prinaša še cel kup drugih uporabnih funkcij.

1. Laserski navigacijski sistem

Robotski sesalniki za detekcijo tlorisa vašega doma uporabljajo več različnih senzorjev. Ti omogočajo, da se sesalnik pomika od sobe do sobe, ne da bi se zabijal v vsak vogal. Sesalnik Roborock S6 Pure ima kar 14 takšnih senzorjev, vključuje pa tudi izjemno natančen laserski navigacijski sistem. Sistem deluje sproti in omogoča robotu, da ustvari zemljevid vašega doma ter sob, ki jih bo očistil. To stori vsakič, ko začne s procesom. Inteligentni sistem ima več prednosti:

  • omogoča, da vidite, kje je sesalnik že počistil oz. v katerih sobah je že bil,
  • prikaže probleme, ki jih je imel na poti, npr. ovire, ki so mu preprečile, da bi počistil celotno sobo,
  • ustvari zemljevid prostorov, ki ga je mogoče urejati – tako lahko izbrane sobe poimenujete in prek aplikacije dostopate v virtualni zemljevid (aplikacijo podpirajo android in iOS naprave),
  • v aplikaciji lahko nastavite, da robot očisti izbrane sobe, se posveti določenemu predelu, lahko pa določite predele, do katerih sesalnik ne sme – tako lahko npr. uredite, da sesalnik ne bo dostopal do posod s hrano za živali ali pa se preveč približal električnim kablom na tleh.

Ker ima sesalnik vgrajen laserski sistem, ne potrebuje zunanje razsvetljave, da bi videl, kje je potrebno čiščenje. To pomeni, da tako ponoči kot podnevi sesalnik nima težav, ne zmoti pa ga niti prestavljeno pohištvo niti člani gospodinjstva, ki se nahajajo v isti sobi.

laserski_navigacijski_sistem_roborock_s6
Laserski navigacijski sistem Roborock S6 Pure


2. Visoke zmogljivosti čiščenja

Sesalna moč Roborocka S6 Pure (2000 Pa) spada med robotskimi sesalniki v sam vrh. Sesalni nastavek je močan, sestava sesalnika pa zagotavlja, da ta pobere kar največ umazanije na vsakem predelu vašega doma. Na voljo so različne moči sesanje. Če želite, da robot čisti ponoči ali pa v zgodnjih jutranjih urah, nastavite tiho sesanje, ko pa vas ni doma, lahko robot opravlja svoje delo z maksimalno kapaciteto. Velika litijska baterija 5200mAH omogoča kar 3 ure tihega čiščenja.

 

roborock_xiaomi_s6

 

3. Sposobnost čiščenja različnih površin

Roborock je narejen tako, da temeljito očisti katerokoli površino vašega doma. Ponaša se z dvonamensko krtačo, ki je delno narejena iz ščetin, delno pa iz gumijastih krilc. To robotu omogoča enako zmogljivost tako na trdih tleh kot na preprogah. Naj gre za ploščice, parket, mehke preproge ali linolej, Roborock S6 Pure z lahkoto opravi z vsakršno umazanijo. K popolni čistoči pripomore še stranska krtača, ki poskrbi za robove in kote sob. Poleg tega se sesalnik ponaša tudi z naprednim čistilnim sistemom, ki uporablja krpe za enkratno uporabo ali pa brisačo iz mikrovlaken, tako da bo parket res sijoč. Posodo preprosto napolnite z vodo, jo pritrdite na dno sesalnika in ga nastavite na »čiščenje«.

roborock_xiaomi_s6

Roborock je narejen tako, da temeljito očisti katerokoli površino vašega doma

 

4. Enostavno vzdrževanje

Robotski sesalnik je potrebno vzdrževati, da smo lahko prepričani, da bo svoje delo opravljal kvalitetno. Poleg sesalnika tako prejmete manjše čistilno orodje, ki vključuje rezilo, odlično za odstranjevanje zavozlanih las in vlaken, ki se lahko zataknejo na glavni krtači. Majhne krtače v notranjosti robota poskrbijo, da ta ostane kar najbolj čista in potisnejo lase na konice krtače, kjer niso v napoto. Ko se na krtači nabere dovolj las, jo lahko preprosto odstranite in jo očistite.

 

5. Učinkovit in varčen filtrirni sistem

Robotski sesalniki so pogosto dragi in prinašajo s sabo stroške, ki vključujejo   kupovanje nadomestnih filtrov že po nekaj mesecih uporabe. Z Roborockom S6 Pure teh stroškov ni. Ne samo da je sesalnik cenovno ugoden, zraven spadajo še pralni filtri. Operete lahko tako posodo kot filtre za prah, ne da bi bilo treba skrbeti, da bi napravo kakorkoli poškodovali. V paketu prejmete celo dodaten filter, tako da lahko sesalnik nemoteno opravlja svoje delo, medtem ko se drugi filter suši. Roborock S6 je opremljen z najučinkovitejšim filtrirnim sistemom s HEPA filtrom, ki zajame do 99,9 % mikro prahu, kar zmanjšuje tudi možnost alergijskih bolezni. Filter v praksi zdrži kar nekaj časa, priporočljivo pa ga je redno čistiti.

heros-s6-series-filter@2x_2880x

Roborock S6 je opremljen z najučinkovitejšim filtrirnim sistemom s HEPA filtrom, ki zajame do 99,9 % mikro prahu

 

6.     Preprosto napajanje

Še ena prednost sesalnika je njegova zmožnost samonapajanja. Ponavadi je treba na obeh straneh napajalne postaje pustiti kar nekaj prostora, da jo robot lahko najde in se nanjo priključi. Roborock S6 Pure nima s tem nobenih težav, tudi ko je postaja spravljena v kot sobe ali med kose pohištva. Nič več težav s tem, da sesalnik ne bi našel mesta za napajanje in pustil vašo hišo na pol očiščeno. Preden baterije zmanjka, se sesalnik priključi na napajalno postajo in nato nadaljuje z delom.

 

7. Zanesljivost

Veliko robotskih sesalnikov drugih znamk ima težave  z navigacijo in zatikanjem v raznih kotih ali za kosi pohištva. Večkrat se zgodi, da se ljudje vrnejo domov, hiša pa ni bila posesana, ker sesalniku ni uspelo nadaljevati s čiščenjem. Roborock teh težav nima, saj laserska navigacija v kombinaciji z inteligentno programsko opremo poskrbi, da se sesalnik ne zatika ali izgubi.

roborock_xiaomi_s6

Laserska navigacija v kombinaciji z inteligentno programsko opremo poskrbi, da se sesalnik ne zatika ali izgubi

 

8. Tiho, a učinkovito sesanje

Roborock se odlikuje tudi po tem, da je v napravi združena cela vrsta uporabnih funkcij. Ena takih funkcij je razpon sesalne moči, od maksimalne za najbolj umazane predele hiše, pa do tihe funkcije za primere, ko je čiščenje nujno, a ne sme povzročati hrupa. Povsem izvedljivo je, da uživate v gledanju televizije, medtem ko sesalnik opravlja svoje delo, le pravo funkcijo morate izbrati.

 

roborock_xiaomi_s6
Tiho, a učinkovito sesanje za mirno spanje


9. Stranska metlica

Ob nakupu robotskega sesalnika malokdo razmišlja o uporabnosti stranske metlice, a Roborock je temu majhnemu, ponavadi neopaznemu elementu sesalnika, namenil veliko pozornosti. Ustvarili so vzdržljivo stransko metlico iz silikona. Ko sesalnik zazna, da je na sredini sobe, stransko metlico avtomatsko upočasni, tako da delcev praha in umazanije ne raznosi po vsej površini. Ko pride sesalnik do kota, pa se hitrost stranske krtače pospeši, tako da robot doseže vso navlako. Ko zapelje na preprogo, se stranska metlica popolnoma ustavi, da se ne bi po nepotrebnem skrivila zaradi vlaken v preprogi. Novi dizajn silikonskih metlic poskrbi za dolgo življenjsko dobo.

roborock_xiaomi_s6
Stranska metlica – delci praha in umazanije se ne raznosijo po vsej površini


10. Pomivanje

Pomembna funkcije sesalnika Roborock S6 Pure je mokro čiščenje, ki lahko ob redni uporabi v veliki meri nadomesti klasično pomivanje tal. Sesalnik ima 2-stopenjski nadzor nad vodo in ko nastavimo višjo porabo vode, so tla občutno bolje namočena. To Roborock S6 uvršča med učinkovitejše sesalnike tudi na področju mokrega čiščenja. Sesalniku je priložena namenska, precej praktična posodica s kapaciteto 0.14 l, kamor natočimo vodo. V paketu prejmemo krpice, njihova namestitev pa je zelo praktična, hitra in enostavna.

 

XIAOMI Roborock S6 Pure - IZDELKI
  • XIAOMI Roborock S6 Pure - IZDELKI