Robotski sesalniki

Pametni robotski sesalniki za vsak dom

Še ne dolgo nazaj je veljalo, da so vrhunski robotski sesalniki vredni celotno premoženje. Zadnja leta pa se je to močno spremenilo. Trg robotskih sesalnikov je preplavilo veliko število različnih znamk vrhunskih robotskih sesalnikov, ki vsi zelo dobro opravljajo svoje delo. Prav tako, da se z svetlobno hitrostjo razvija tehnologija robotskih sesalnikov kar pomeni, da so danes za nekaj 100 evrov na voljo sesalniki z vrhunsko tehnologijo.

Strankam nudijo robotski sesalniki kvalitetno čiščenje in odlično uporabniško izkušnjo. Mobilne aplikacije postajajo vedno boljše, sesalniki iz meseca v mesec pametnejši, ki z lahkoto premagujejo tudi 2-3 centimetrov visoke pragove in se samostojno premikajo po prostorih. Prav tako so robotski sesalniki narejeni iz kvalitetnih in trajnostnih materialov ter imajo odlične energetske ocene.

Če ste lastnik velikega stanovanja ali hiše potem je robotski sesalnik nekaj kar nujno potrebujete. Medtem, ko ste na sprehodu, v trgovini ali opravljate kakšno drugo pomembno opravilo lahko preko mobilnega telefona preprosto vklopite robotski sesalnik in vaše stanovanje bo očistil robot. Zakaj bi izgubljali nepotreben čas za sesanje vašega doma, če lahko to namesto vas zdaj naredi robot.

Lastnostni dobrih robotskih sesalnikov

Pred nakupom robotskega sesalnika je dobro preveriti nekatere od naslednjih lastnostni.

– Sesalna moč

Sesalna moč je pomembna, če želite, da sesalnik pobere vse smeti. Pri klasičnih sesalnikih je sesalna moč približno 20.000 Pa, pri robotskih pa mora biti vsaj nad 1000 Pa. V kolikor želimo imeti robotski sesalnik, ki bo zmožen očistiti najrazličnejše material je dobro, da izberemo takšnega, ki imajo okoli 1800 Pa sesalne moči. V vsakem primeru pa izberimo takšnega, ki ima sesalno moč na 1000 Pa.

Sesalne moči klasičnih sesalnikov in robotskih seveda ne gre primerjati saj robotski sesalniki delujejo precej počasneje. Pri kvaliteti čiščenja pa so popolnoma enakovredno svojih velikim sorodnikom.

– Baterija

Baterija je ena od glavnih lastnostih, ki jih morate preveriti pred nakupom. Če imate veliko stanovanje in želite, da vaš robot hitro opravi svoje delo je pomembno, da ima močno baterijo. Močna baterija pomeni, da se med delom ne bo potreboval polniti baterije in bo tako hitreje končal s čiščenjem. Robotski sesalniki srednjega cenovnega razreda imajo baterijo z močno okoli 3000 mAh, tisti naboljši pa okoli 5000 mAh. Glede na velikost stanovanja izberite torej robotski sesalnik z ustrezno baterijo.

– Aplikacija

Mobilna aplikacija je ena od stvari, ki vam nudi popolni nadzor nad robotskim sesalnikom. Preko aplikacije boste na telefonu videli točno kje se vaš robot nahaja, kaj vse je že počistil, kakšno je stanje senzorjev, baterije itd. Lahko boste robota vklopili na daljavo tudi, ko vas ni doma in še veliko več.

Pred nakupom je dobro preveriti kaj vse vam mobilna aplikacije omogoča in kako so bili drugi z njo zadovoljno.

– Senzorji

Za premagovanje ovir, premikanje po prostoru in optimalno čiščenje uporabljajo robotski sesalniki senzorje. S pomočjo senzorjev skenirajo tloris prostora, zaznajo ovire in si naredijo načrt čiščenja. Vrhunski roboti imajo 10 ali več senzorjev s katerimi si pomagajo, cenejši roboti manj.

V kolikor želite, da bo vaš robot uspešno manevriral med vsemi ovirami vašega stanovanja (pragovi, mize, stoli…) si zagotovite takšnega s čim več senzorji.

– Funckionalnost

Poznamo robotske sesalnike, ki samo sesajo in takšne, ki tla tudi brišejo. Gre torej za funkcionalnost suhega in suho mokrega čiščenja. Robotski sesalnik, ki ima možnost mokrega brisanja, bo nadomestil klasično brisanje tal.

Obstajajo tudi robotski sesalniki z funkcionalnostjo zaznavanja preprog. Tako bodo sesalno moč avtomatsko povečali, ko bodo njihovi senzorji zaznali preprogo. Prav tako pa lahko pri naprednih robotih nastavljamo vrstni red čiščenja. Najprej suho čiščenje in potem mokro ali pa obratno.

– Potrošni material

Vsak robotski sesalnik ima kar nekaj potrošnega materiala, ki ga je potrebno vsake toliko zamenjati. Med potrošni material spadajo filtri, krtačke, ščetke in krpice za čiščenje. Dobro je že pred nakupom preveriti ali je potrošni material na razpolago in kakšna je njegova cena. O menjavi potrošnega materiala pa vas bo pametni robot verjetno obvestil kar sam.

 

 

Related Posts